Förlossnings berättelse.

Den 23/5 - 2011 hade jag en morgon tid på Specialist mödravården i Örebro. Gick på specialist mödravården pga att jag hade högt blodtryck + protein i urinet, så skulle dit på en vanlig kontroll. Allt i sin vanliga ordning, lämna urinprov, ekg test + blodtrycks prov. Sedan invänta läkaren, då ville läkaren väga Milia i magen för att se så allt såg bra ut. Då upptäkte läkaren att jag hade lite forstervatten kvar + att Milia fick lite näring. Han kände även om jag hade öppnats någe. Han gjorde en bedömning av att sätta igång mej, så han ringde in till förlossningen & kollade om det fanns plats för en igång sättning & det gjorde det.

Kände hur hjärtat började slå hårdare & hårdare + lite panik känslor började välla upp. Läkaren sa att jag skulle åka hem & hämta grejer & sedan åka in till förlossningen för att bli igångsatt. Ringde min sambo Tobias & sa att han skulle åka hem från jobbet för att jag skulle föda barn, ringde även till min bästa vän Karin som oxå skulle vara med på förlossningen, så hon fixade barnvakt åt sin dotter & sen träffades vi hemma hos mej & Tobbe & sedan tog vi bussen till usö.



Blev inskriven, vägning, blodprover togs, urinprov lämnades, blodtrycket tog & även tog dom tempen för att se om jag hade feber eller ej. Låg med ett ekg på magen & sedan inväntades läkaren som skulle föra upp en "balong kateter" för att livmodern skulle öppnas så att dom sedan skulle kunna ta hål på hinnorna så att vattnet skulle gå. Läkaren kom in & jag fick ligga i gyn ställning, & fy fan vad ont det gjorde när dom skulle föra upp den där jävla "ballongen" fick panik & började gråta. Fösta läkaren kunde inte få in "ballongen" så det kom in en annan läkare &
då gick det fort & smidigt.


Låg med den där "ballongen" i ca 4 - 5 timmar har jag för mej, Barnmorskan kom in & drog i den varje halv timme tills den lossnat. Fick kraftiga förvärkar & molande mensvärk. När "ballongen" lossnat så tog barnmorskan hål på mina hinnor så vattnet gick. Kändes som att jag kissade på mej. Va nu även öppen 3 cm. Började andas lustgas rätt så tidigt då jag hade fruktansvärt ont.
Hade tänkt att jag bara skulle ta lustgas men klarade inte av smärtan så jag bad om ryggmärgsbedövning som jag fick. Vilken lättnad det blev! Stog still på 5 cm ganska länge så barnmorskan satte i dropp för att skynda på det hela lite, & jag tror att det gick fortare. Har inte jätte mycket minnen då jag var ganska borta på lustgasen som just då var min bästa vän. (:


När jag var öppen 7 cm fick jag tryck känsla & ville trycka, men barnmorskan sa att det fick jag inte för att jag inte va öppen tillräckligt. Har inget minne av hur länge jag hade denna känsla men Karin har berättat att jag hade denna känsla i ca 1½ timme. Har inget minne utav att det va så länge.
Har sedan ett minne utav att jag säger att jag måste trycka, då säger barnmorskan att jag får trycka försiktigt då jag är öppen nästan 10 cm, har bara en liten kant kvar.

Fick lite panik här när jag skulle börja krysta, då jag säger att jag är väldigt rädd & har även för mej att jag gråter.
Hinner tydligen inte ens lägga mej i gynställning då allt gick så fort, Karin har återigen berättat att barnmorksan höll i ena benet & Karin i det andra för att hålla i sär mina ben. Tobias stog vid min huvudsida.
Allt går så fort så att barnmorskan hinner inte sätta på sej några handskar, när Milias huvud är påväg ut så håller hon i huvudet & då har jag för mej att jag skirker "släpp, jag måste trycka". Milia är ute på en krystvärk & min barnmorska fick förlösa mej utan handskar.
Kommer ihåg att denna känsla när Milia skulle ut var fruktansvärt obehaglig & jag tyckte det gjorde fruktansvärt ont.


Men efter 12 timmar är våran underbart vackra dotter välkommen till världen!
Känslan när jag fick upp henne på bröstet går inte att beskriva, vilken känsla av lycka.
Grät när Milia kom upp på mitt bröst för att jag var så lycklig. Finaste flicka i hela världen! <3
Mamma & Pappa har fått den vackraste tjejen på jorden!<3


Mila Erica Vannestål kom till världen den 24/5-2011 klockan 01:19.
Hon vägde 2645 & var 46 cm lång. Våran lilla ängel!


En nyfödd Milia!<3

Kommentarer
Postat av: Lisa

Vad roligt att du skaffat blogg :)

2011-06-09 @ 23:38:00
URL: http://nattstad.se/Lisa.karlsson
Postat av: Karin

Det var det finaste jag fått dela med dej gumman ! så otroligt duktig var du o en sådan otroligt liten o söt tös ni fick :) <3 älskar dej vännen !!

2011-06-09 @ 23:46:40
URL: http://karinjohannamaria.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0