Detta ångrar jag.

Dag 14

Ojdå.. Finns nog mycket jag ångrar om jag tänker efter.. Men varför sitta & grubbla på det förflutna & tänka tillbax på det jag ångrar som jag har gjort förr? Det som är gjort är gjort & kommer aldrig kunna göra saker & ting ogjorda. Man lär sej av sina misstag, & gör man inga misstag så lär man sej aldrig.

Man har gjort dumma saker i livet, vissa saker önskar jag att jag aldrig gjorde, men samtidigt så lärde jag mej utav det. Men det finns faktiskt inget riktigt stort som jag ångrar.. & utav dom sakerna som jag ångrar här i livet så har det gjort mej starkare & jag har lärt mej att man måste våga chansa & ta steget, annars får man aldrig veta någe här i livet. & egentligen, varför sitta & ångra massa saker som jag har gjort, just då måste jag ju ha tyckt att det va bra & att det känndes bra, Så varför ångra sånt som jag själv valt att göra?

Så skit samma, konstig rubrik. Orkar inte sitte & grubbla på allt förflutet, lever i nuet istället.

En tidig morgon!

God morgon!

Idag är jag verkligen uppe med tuppen, lillan vaknade strax efter 05.00 & ville ha mat, gav henne en flaska mat & bytte blöjan, sedan somnade hon om igen i min famn. La ner henne i sin säng & nu sover hon igen, 3:dje natten som hon sover själv i sin spjälsäng, Mammas duktiga lilla tjej<3 Hon hade även kläder igår i storlek 62 & dom kläderna satt faktiskt bra.. Nyss drunknade hon i storlek 50. Tycker det här går alldeleles för fort. Hon va ju nyss nyfödd! Gjorde i vilketfall som helst 2 nya flaskor med mat & stallde in i kylen, bara att värma på sen när hon vaknar & vill ha mat igen, då hinner hon inte börja skrika för att hon är hungrig, då gå det snabbt! :)

Passade iaf på att ta en morgon dusch medans lillan sov nu på morgonen, riktigt skönt! Kände att det va lika bra att passa på då vi ska iväg idag, skönt att ha så mkt som möjligt klart, annars så blir det så stressigt. Får se om latheten tar över idag eller inte, Har inte bestämt mej om jag ska ta en promenix upp på stan eller om jag ska ta bussen upp på stan? Det återstår att se, kan säga att det beror nog på vad klockan blir, om jag hinner att gå upp eller inte. Annars så tar vi bussen 08.51 upp på stan.

Känner mej faktiskt väldigt utvilad idag, inte alls sådär trött som jag brukar vara, kan bero på att vi faktiskt har landat i vardagen nu, lillan har börjat sova i sin säng & både hon & jag sover betydligt mycket bättre nu. Även fast det är hur mysigt som hellst att ha henne så tätt intill så är det bättre att hon sover i sin egna säng, då lär hon sej tidigt :)

Nu ska jag dra upp karnl i husten som forfarande ligger & sover & klockan är 06.20 & han börjar 07.00 så nu är det verkligen dags för han att gå upp & göra sej iordning! Funderar faktiskt på om jag ska sminka mej om ett tag, ska bara lägga mej ner en liten stund & vila ögonen, ställer en klocka för säkerhets skull, annars är risken stor att jag somnar & försöver mej.

Kika in här senare, kanske dyker upp någe intressant, lite bilder på lille bror när han tatueras kanske? Vem vet ;)

En bra dag!

Borde igentligen sova, men kände att jag va tvungen att andas lite & slappna av. Har försökt att söva Milia sen kl 21.00, hon bara skrek & skrek, varken jag eller tobbe kom på vad som va felet, jag gissar på lite ont i magen, men är inte helt säker. Lyckades söva henne tillslut, sen vakna hon igen efter bara 30 minuter ungefär, så fick söva om henne igen & nu sover hon äntligen & nu hoppas jag verkligen på att hon sover ordentligt!

Dagen har iaf varit toppen, toppen väder för det första! Varmt & skönt. Har tillbringat hela dagen + kvällen med min lille bror & han flickvän. Dom är husvakt åt våran morbro som är i Thailand i 2 veckor. Så jag, Milia & hundarna tog oss en lång promenix dit på förmiddagen & sen har vi varit där. Ätit hemmagjord pizza, glass & massa annat gott, suttit ute hela dagen & bara tagit det lungt, umgåts & snackat massa skit. Mycket trevligt!
Tack lille bror Sebbe & My för en trevlig dag & kväll!<3

Nu borde jag igentligen sova, vet inte när lillan vaknar igen, hoppas hon sover tills hon vill ha mat så jag får sova några timmar. Imorron blire igen sovmorgon inte, ska vara på stan till 09.30 & träffa lille bror Sebbe & My. Ska följa med & titta när lille bror tatuerar sej :) Ska sitta där & njuta när han plågas & får ont! :) Ska även fixa lite på stan, ska köpa hårfärg bland annat & leggings om det finns sånna jag vill ha, dom fanns inte sist jag kolla. Så hoppas på att dom har fått in nu! Så nu måste jag sova, det kommer en morgondag oxå som snart är här!
Vad är vänskap för mej?

Dag 13

Vänskap är någpt underbart, vad vore livet utan vänner? Inget! Man behöver inte alltid tycka eller känna likadant, bara man respekterar varandra, varandras åsikter & känslor. Man behöver inte höras varje dag, man behöver inte säga att man älskar varandra varje dag, utan man bara vet andå att man alltid finns & att dom äkta vännerna finns där ändå.

En äkta väskap klarar allt & lite till.. Man vet ganska snabbt vilka som är äkta & inte, dom som alltid stannar & ställer upp i alla lägen ovavsett om man pratar varje dag eller inte.. Dom som man trodde va äkta som försvann för man inte hörade av sej varje dag, som inte tyckte om vilka val man gjorde i livet osv är inga riktiga vänner.

Jag vet vilka som är riktiga vänner & dom har jag kvar i mitt liv, jag behöver inte ha många vänner, räcker med dom som är äkta & som jag vill umgås med. Det handlar inte om hur många vänner man har, utan dom vännerna man har det är dom som bryr sej om mej & jag mej om dom.


Världens finaste dotter!

Jag har verkligen fått världens finaste dotter!Jag älskar dej över hela mitt hjärta gumman, Jag kan inte beskriva med ord hur mycket jag älskar dej, alla orden i hela världen räcker inte till för att beskriva. Du gör din mamma så otroligt lycklig, & jag älskar att vakna upp på morgonen för jag vet att jag ska få tillbringa ännu en dag tillsammans med dej mitt hjärta!
Om du bara visste hur lycklig, glad & stolt jag är över att få vara din mamma.

Jag ska alltid finnas där för dej, stötta dej & hjälpa dej när du behöver mej. Jag kommer att gå genom eld & vatten för dej, du är den som alltid kommer att komma i första hand för mej. Jag ska skydda dej genom hela livet, inget ska någonsin få hända dej! Du är den som betyder mest för mej, Du gör mitt liv värt att leva gumman!
Min fina lilla flicka! <3


De här får mej att gråta.

Dag 12

Jag gråter till filmer, det kan vara sorgligt, lyckligt, fint då gråter jag. Gråter när jag känner att jag inte klarar av saker som jag verkligen vill klara av, när jag känner att det blir för mycket & jag inte orkar mer. Gråter även av lyckliga studer, grät när jag tog studenten, grät när jag födde Milia, både utav smärta & utav lycka. Grät när jag fick upp henne på bröstet för det va den lyckligaste stunden i mitt liv! Så ja, gråter utav det mesta & utav olika saker & i olika situationer.


Midsommar helgen.

Midsommar helgen börjar nu lida mot sitt slut. Snart är det vardag igen, inte för att det spelar mej så stor roll vad det är för dag då jag endå är ledig alla dagar i veckan vilket är otroligt skönt :)

Midsommarafton blev sådär enligt min mening, va jätte trevligt på förmiddagen/eftermiddagen & en stund på kvällen, när vissa började bli på tok för fulla & inte rikigt kunde kontrollera sej själva så blev det inte riktigt någon jätte bra stämmning längre. Vissa personer kunde helt enkelt inte aceptera att man sa ifrån eller sa vad man tyckte, Bara för att man har druckit alkohol så få man faktiskt tänka efter hur man beter sej & vad man säger. Även fast man är full så kan det såra & man kan bli riktigt ledsen när man bara kläcker ur sej vissa saker utan att tänka sej för. + att blir man bjuden på en "midsommar fest" hem till någon så får man fan aceptera & respektera dom som bor där! Usch, blir så jävla iriterad. Aja, nog om det.

Nästa midsommar hoppas jag blir betydligt mycket trevligare & betydligt mer välplanerad än denna. Nästa midsommar hoppas jag på att inte ens behöva vara kvar i stan, hoppas på att ha hyrt en stuga på öland, gottland, västkusten eller något liknade men familjen & vänner med sina familjer. Tycker det låter som en alldeles utmärk idé! :) Som tur är så är det 1 år kvar dit, så det hinner planeras, pratas & diskuteras en massa innan det ska fast ställas hur & var midsommarafton 2012 ska firas! :)
De här får mej & må bra.

Dag 11

Oj, det är väldigt mycket som får mej att må bra. Mina vänner, min familj, min hund, min dotter, min älskade sambo som jag lever tillsammans med. Att vara lycklig, sådär riktigt lycklig & just nu är jag riktigt lycklig för jag har fått vara tillsammans med min underbara dotter varje dag i 1 hel månad.

Att veta om att dom jag älskar & bryr mej om mår bra! Att vara tillsammans med människor jag älskar & vill vara tillsammans med.

Just nu mår jag bra, börja landa i vardagen, saker & ting börjar förhoppningsvis orda upp sej. Saker & ting börjar kännas bättre, jag börjar må bättre efter förlossningen. Så ja, just nu mår jag bra & vill fortsätta ha det såhär. & jag hoppas att det förblir såhär & att det bara kan bli bättre för varje dag som går.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥


Den jag ser upp till & varför.

Dag 10

Min Pappa!
Finns ingen som han. Han ställer upp i alla lägen, stöttar mej i vått & torrt. Kan prata med honom om allting, om jag behöver råd & stöd så pratar jag med han. Milia har verkligen fått världens bästa morfar!
Kan inte ens tänka tanken på ett liv utan min far.

Varför jag ser upp till  min far är enkelt, Han ställer alltid upp, försöker alltid ställa saker till rätta, försöker alltid att komma med råd när jag behöver det, när jag inte mår bra så finns han alltid där. Han är helt enkelt den bästa pappan & den absolut bästa morfarn som finns!

Hoppas att Milia kommer att få en bra relation till sin morfor, & jag tvilar inte en sekund på det. Hoppas att hon kan prata med sin morfar om allt vilket jag tror att hon kommer att kunna göra när hon växer upp!

Världens bästa pappa!

Jag älskar dej över hela mitt hjärta!

Min favoritplats.

Dag 9

Min favoritplats när jag var liten var hemma hos min Farmor & Farfar i deras hus i Vintrosa. Där lekte jag & mina kusiner som bara den, finns så mycket minnen där ifrån, Både på vintern & sommaren så var vi ute & lekte. Underbara tider! Nu är tyvärr huset sålt då min farfar blev sjuk & gick bort för 7 år sen, min farmor flyttade in till stan. Men jag kommer aldrig glömma alla minnen från huset!

Nu såhär på äldre dagar har jag faktiskt ingen favoritplats att åka iväg till bara sådär spontant. Men att åka utomlands till varma länder, sol, bad, havet & bara få vara. Umgås i en annan miljö med dom jag älskar & bara ta dagen som den kommer, men just en plats har jag faktiskt inte, inte ännu iaf.

Bulgarien 2008.


Turkiet 2009.
Turkiet 2010.
Vilka underbara tider!


Ett mardrömsscenario.

Dag 8

Min värsta mardröm är att vakna upp en dag & inse att jag har förlorat dom jag älskar. Att leva ensam utan dom jag älskar vore det värsta tänkbara som kan hända.
Vänner & familj, nära & kära gör livet värt att leva, gör så att jag orkar kämpa vidare när det är tufft & när jag inte mår bra. Vad skulle jag då göra utan dom människorna som finns där för mej & stöttar mej i vått & tortt?

En annan mardröm är om det skulle hända min dotter någonting, det gör ont i hjärtat på mej av att bara tänka tanken, fruktansvärda tanke. Det får aldrig någonsin hända min dotter någonting!


Mina drömmar om livet som kommer.

Dag 7

Dom flesta har nog drömmar & såklart hoppas man på att drömmarna ska förverkligas & slå in.

Mina drömmar är att få en utbildning & ett arbete som jag trivs med, bo i ett hus med uteplats med min nuvarande sambo tillsammans med våra barn, husdjur & allt därtill. Vill i framtiden även ha mer barn så Milia får ett syskon. Hoppas på att min sambo friar till mej en dag, då jag vill ha ett stort kyrkbröllop med alla våra nära & kära!
Hoppas på att någon gång i livet vinna en hel del med pengar.

Önskar & hoppas att alla mina nära & kära ska få må bra, vara friska & leva ett bra liv. Att min dotter ska växa upp, vara frisk & utvecklas för varje dag som går, att hon får lära sej nya saker & se världen. Vill att hon ska få en bra uppväxt som hon senare i livet kan prata om & minnas med glädje.

Resa runt  & fortsätta se världen, få komma till platser med sol, värme, sandstränder & bara vara tillsammans med dom jag älskar i paradiset. Jag älskar att resa & att se nya plaser så åka utomlands minst 1 gång per år är inte för höga krav.Det värsta som hänt hitills i mitt liv.

Dag 6

et värsta som hänt hitills i mitt liv var när min älskade farfar lämnade världen & fick en plats i himlen.
Han lämnade världen & dom han älskade alldeles för tidigt, Om han inte hade blivit så sjuk så hade han kanske funnits här vid min sida idag & fått träffa min dotter Milia.

Det gör så ont i mitt hjärta när jag tänker på att min älskade farfar har fått missa så många fina saker som jag verkligen hade velat att han skulle få vara med om. Världen är så fruktansvärt orättvis ibland, men jag vet att han vakar över oss & att han alltid kommer att skydda oss. Han är min & Milias skydds ängel!

Kommer aldrig att glömma dej farfar, Jag älskar dej & du hade varit så stolt om du hade fått träffat lilla Milia som nu har kommit till världen! <3Jag älskar dej, John - Erik Vannestål <3

Det bästa som hänt hittills i mitt liv.

Dag 5

Det bästa som har hänt hittills i mitt liv hände den 24/5-2011 klockan 01:19 när min underbara & vackra dotter Milia Erica Vannestål föddes! <3 Det är det absolut bästa som någonsin har hänt mej!

Går inte att beskriva lyckan jag känner, kärleken jag känner & hur mycket jag älskar dej min fina lilla flicka <3
Kan inte riktigt första att det är du som har legat i min mage & sparkat & haft dej :) Du är den finaste flicka som finns.

Jag kommer aldrig någonsin att sluta älska dej, det finns ingen som kommer att kunna ta din plats i mitt hjärta & du är den som alltid kommer att komma i första hand för mej, jag kommer att gå genom eld & vatten för dej. Ska göra allt för att du ska få en fin barndom som du ska minnas med glädje, ska göra allt för att du ska må bra & vara lycklig! Mamma ska skydda dej genom hela ditt liv & ingen ska någonsin få göra dej illa min vackra lilla prinssesa! Du är mammas allt, mammas liv!<3 Du är det bästa som någonsin har hänt mej hjärtat!


Min första kärlek.

Dag 4

14 år, trodde jag va dökär & blev helt förkorossad när han gjorde slut efter ca 3 veckor. Finns vissa saker man ångrar här i livet. Tror att de var mer en lek för honom, jag kände nog mer för honom än vad han gjorde för mej. Herre gud, man visste vell knappt vad kärlek var när man var i den åldern? & killarna som var i den åldern var vell inte direkt jätte mogna & unytjade vissa saker till max.

Tänker dock inte nämna denna person vid namn.
Skyller på att jag var ung & dum, mer än så säger jag inte!

Slutat amma.

Nu har jag helammat Mila i 3 veckor, har dock börjat upptäcka att hon inte blir mätt på min mjölk, hade inte så mycket som jag faktiskt trodde, eftersom att hon skriker så mycket för att hon är hungrig & inte får i sej tillräckligt så har jag nu övergått till ersättning. Ersättningen funkar jätte bra, hon blir mätt & belåten & tar flaskan hur bra som hellst. Så nu blir det bara ersättning, tycker faktiskt att det är mycket skönare att köra med flaskan, smidigt & enkelt. Känns mycket bättre om vi är ute oxå, då är det bara att ge henne flaskan så det känns faktiskt bra att sluta amma nu!

Jag & älsk kommer även köra varannan natt på helgen, så vi får sova varsin natt & sova tills vi vaknar. Jag längtar grymt mycket till helgen tills jag får sova ut ordentligt, lillan sover mycket bätte på nätterna nu oxå, hon vaknar bara 1 gång nu istället för 2-4 vilket gör att jag känner mej betydligt mer utvilad, även fast jag är väldigt trött. Men det kommer att bli mycket bättre med det nu tror jag :)

Hoppas på att det går fort för mjölken att försvinna, så slipper jag läcka bröstmjölk & få stora blöta fläckar på kläderna.. & så vore det hur skönt som hellst om brösten ville förminskas lite eftersom att jag har så fruktansvärt ont i nacken. Underlättar ju lite om brösten går tillbax lite..
Vad är kärlek?

Dag 3

Det finns så många olika sätt att uttrycka sin kärlek på, man visar kärlek på olika sätt beroende på vilken relation man har till personen. Jag visar en sorts kärlek till mina vänner & familj, till min hund Tintin & en annan sorts kärlek till min dotter & sambo.

Men kärlek är, omtanke, respekt, ärlighet & att man visar hänsyn till varandra ovavsett vilken relation man har. Kärlek är något underbart & något som alla borde känna & ge. Man borde visa mer kärlek till varandra här i världen.

Just nu är jag så full utav kärlek så jag spricker, kärleken jag känner till min underbara dotter går inte att beskriva! Den kärleken jag känner & ger till Milia känner jag inte för någon annan. Jag älskar henne högs av allt på den här jorden, hon är den som alltid kommer att komma i första hand för mej, ovavsett! Kärleken till dej mitt hjärta kommer ingen att kunna ta ifrån mej. Kommer aldrig någonsin att sluta älska dej!


Finns ingen som är så vacker & så underbar som du Milia!<3

3 veckor <3

God morgon!

Idag blir min lilla ängel 3 hela veckor!<3


Vakndade strax innan 07.00 av att Milia va på väg att vakna till, bytte blöja & så ville hon såklart äta lite :) Hon va så arg & så ledsen igår kväll igen, som hon även va några kvällar  förra vecka & i söndags kväll. Så igår gick jag till apoteket & köpte magdroppar om det är så att hon har haft magknip & så gav jag även henne lite ersättning igår kväll vid 22.30 tiden innan det var dags för henne att somna, & oj vilken nöjd liten tös jag fick. Mätt & belåten tjej som somnade i min famn, tror aldrig att hon har somnat så fort faktiskt :) Så hon har sovit så gott som hela nattenn inatt, bara vaknat 1 gång vid 03 tiden, hon ville tutta lite bara & sen somnade hon om igen, & nu sover lilla tjejen igen :)

Så nu ska jag börja med ersättning på kvällarna, så himla värt att få sova på natten, känner mej inte ens jätte trött nu heller bara för att jag har fått sova inatt, det är så fruktansvärt värt att ge henne lite ersättning & få sova, än att vakna mellan 2-4 gånger för att hon ska äta & så blir hon endå inte helt nöjd & bara sover en liten stund & sedan vaknar & ska äta igen. Nej, nu blir det ett mål ersättning på kvällen så jag får sova på natten :)

Ska snart ta en morgonpromenad med Milia & hundarna till haga, upptäckte att det inte fanns så mycket tvättmedel kvar, så ska hem till pappa & hämta lite mera så jag kan tvätta i eftermidag, sen ska jag även ta en promenix till vivalla för att visa upp Milia på jobbet :)

Nu äre dags att byta blöja & ge henne lite mat :)
Jag älskar dej min lilla tjej!<3


Meningen med livet, enligt mej.

Dag 2

Vad är igentligen meningen med livet? Skaffa barn, hus, gifta sej osv. Det är nog lite så jag tänker att meningen med livet är enligt mej. Att få uppleva att få barn, en familj att ta hand om & komma hem till, att ha en fint hus med uteplats att sitta på & grilla med vänner & familjer så barnen & hundarna kan springa runt, att inför alla nära & kära - Lova evig kärlek " att älska i nöd & lust" med ett stort kyrkbröllop.

Att få vara tillsammans med människor jag älskar & bryr mej om, att få se dom jag älskar vara lyckliga & må bra, att få se Milia växa upp & förhoppningsvis om 2-3 år bli stora syster. Att jag & Tobias alltid ska hålla ihop & vara tillsammans, gifta oss, köpa hus tillsammans & ge Milia ett syskon om några år, det är meningen med livet enligt mej!


En presentation av mej.

Dag 1

Nyligen fyllda 22 år & även nybliven mamma till min underbara dotter Milia som snart är 3 veckor <3
Bor tillsammans med min sambo Tobias, våran dotter Milia & våran lilla hund TinTin i en 3:a i varberga i Örebro.
Lever numera ett vanligt samboliv med hund & barn & jag trvis utmärkt med detta.
Dagarna går i ett från morgon till kväll. Sedan våran dotter kom till världen så rusar dagarna förbi, & jag älskart!
Tar till vara på varje ögonblick & minut som nybliven mamma. Livet är helt enkelt underbart & jag är så fruktansvärt lycklig!

Just nu är jag mamma ledig & så kommer det att se ut ett bra tag framöver, innan jag gick på mammaledighet så jobbade jag som tim - vikarie i Örebro kommun. Jobbade på vivallaskolan & även på 2 gruppboenden för funktionshandikappade. Trivdes bra med båda jobben, dock inget jag ska arbeta med senare i livet. Efter mammaledigheten ska jag ta tag i studierna på alvar, först börja med att läsa upp lite betyg från gymnasiet för att sedan kunna söka in på universitetet då jag har tänka att plugga till behandlingsassistent & sedan ska jag även läsa lite små kurser som exempelvis kriminologi bland annat & sedan får jag se om det blir något mer.

När det finns tid över till annat än alla hushålls sysslor & allt annat som hör sambolivet till så umgås jag med underbara vänner, är lyckligt lottad som har dessa fina vänner runt omkring mej.

30 dagar med mej!

Börjar idag med 30 dagars blogg!
Så nu får ni följa mej i 30 dagar, här nedan ser ni vad dagen kommer att handla om!

Dag 1 - En presentation om dig själv
Dag 2 - Meningen med livet, enligt dig
Dag 3 - Vad är kärlek?
Dag 4 - Din första kärlek
Dag 5 - Det bästa som hänt hittills i ditt liv
Dag 6 - Det värsta som hänt hittills i ditt liv
Dag 7 - Dina drömmar om livet som kommer
Dag 8 - Ett mardrömsscenario
Dag 9 - Din favoritplats
Dag 10 - Den du ser upp till och varför
Dag 11 - Det här får dig att må bra
Dag 12 - Det här får dig att gråta
Dag 13 - Vad är vänskap för dig?
Dag 14 - Detta ångrar du
Dag 15 - Det här upprör dig
Dag 16 - Det här är du stolt över
Dag 17 - Hur brukar du fira jul?
Dag 18 - Vad vill du jobba med?
Dag 19 - Dina bästa och sämsta sidor?
Dag 20 - Berätta om din tro
Dag 21 - Ditt favoritminne
Dag 22 - Dina rädslor och fobier
Dag 23 - Dina föräldrar
Dag 24 - Vilka sidor är viktiga hos en partner?
Dag 25 - Vad röstade du i senaste valet?
Dag 26 - Din bästa vän
Dag 27 - Din favoritfödelsedag
Dag 28 - Vad är det viktigaste i livet?
Dag 29 - Vad skulle du göra med snuskigt mycket pengar?
Dag 30 - Du nu och för 5 år sen


Milia i magen <3

Lite bilder när Milia låg i magen <3

Vecka 19              Vecka 22                    Vecka 23             Vecka 24                         


Vecka 27Vecka 29            Vecka 30             Vecka 33            Vecka 36            


Vecka 40Ultraljud<3

Kub test Vecka 13.    Rutinultraljud vecka 18.Förlossnings berättelse.

Den 23/5 - 2011 hade jag en morgon tid på Specialist mödravården i Örebro. Gick på specialist mödravården pga att jag hade högt blodtryck + protein i urinet, så skulle dit på en vanlig kontroll. Allt i sin vanliga ordning, lämna urinprov, ekg test + blodtrycks prov. Sedan invänta läkaren, då ville läkaren väga Milia i magen för att se så allt såg bra ut. Då upptäkte läkaren att jag hade lite forstervatten kvar + att Milia fick lite näring. Han kände även om jag hade öppnats någe. Han gjorde en bedömning av att sätta igång mej, så han ringde in till förlossningen & kollade om det fanns plats för en igång sättning & det gjorde det.

Kände hur hjärtat började slå hårdare & hårdare + lite panik känslor började välla upp. Läkaren sa att jag skulle åka hem & hämta grejer & sedan åka in till förlossningen för att bli igångsatt. Ringde min sambo Tobias & sa att han skulle åka hem från jobbet för att jag skulle föda barn, ringde även till min bästa vän Karin som oxå skulle vara med på förlossningen, så hon fixade barnvakt åt sin dotter & sen träffades vi hemma hos mej & Tobbe & sedan tog vi bussen till usö.Blev inskriven, vägning, blodprover togs, urinprov lämnades, blodtrycket tog & även tog dom tempen för att se om jag hade feber eller ej. Låg med ett ekg på magen & sedan inväntades läkaren som skulle föra upp en "balong kateter" för att livmodern skulle öppnas så att dom sedan skulle kunna ta hål på hinnorna så att vattnet skulle gå. Läkaren kom in & jag fick ligga i gyn ställning, & fy fan vad ont det gjorde när dom skulle föra upp den där jävla "ballongen" fick panik & började gråta. Fösta läkaren kunde inte få in "ballongen" så det kom in en annan läkare &
då gick det fort & smidigt.


Låg med den där "ballongen" i ca 4 - 5 timmar har jag för mej, Barnmorskan kom in & drog i den varje halv timme tills den lossnat. Fick kraftiga förvärkar & molande mensvärk. När "ballongen" lossnat så tog barnmorskan hål på mina hinnor så vattnet gick. Kändes som att jag kissade på mej. Va nu även öppen 3 cm. Började andas lustgas rätt så tidigt då jag hade fruktansvärt ont.
Hade tänkt att jag bara skulle ta lustgas men klarade inte av smärtan så jag bad om ryggmärgsbedövning som jag fick. Vilken lättnad det blev! Stog still på 5 cm ganska länge så barnmorskan satte i dropp för att skynda på det hela lite, & jag tror att det gick fortare. Har inte jätte mycket minnen då jag var ganska borta på lustgasen som just då var min bästa vän. (:


När jag var öppen 7 cm fick jag tryck känsla & ville trycka, men barnmorskan sa att det fick jag inte för att jag inte va öppen tillräckligt. Har inget minne av hur länge jag hade denna känsla men Karin har berättat att jag hade denna känsla i ca 1½ timme. Har inget minne utav att det va så länge.
Har sedan ett minne utav att jag säger att jag måste trycka, då säger barnmorskan att jag får trycka försiktigt då jag är öppen nästan 10 cm, har bara en liten kant kvar.

Fick lite panik här när jag skulle börja krysta, då jag säger att jag är väldigt rädd & har även för mej att jag gråter.
Hinner tydligen inte ens lägga mej i gynställning då allt gick så fort, Karin har återigen berättat att barnmorksan höll i ena benet & Karin i det andra för att hålla i sär mina ben. Tobias stog vid min huvudsida.
Allt går så fort så att barnmorskan hinner inte sätta på sej några handskar, när Milias huvud är påväg ut så håller hon i huvudet & då har jag för mej att jag skirker "släpp, jag måste trycka". Milia är ute på en krystvärk & min barnmorska fick förlösa mej utan handskar.
Kommer ihåg att denna känsla när Milia skulle ut var fruktansvärt obehaglig & jag tyckte det gjorde fruktansvärt ont.


Men efter 12 timmar är våran underbart vackra dotter välkommen till världen!
Känslan när jag fick upp henne på bröstet går inte att beskriva, vilken känsla av lycka.
Grät när Milia kom upp på mitt bröst för att jag var så lycklig. Finaste flicka i hela världen! <3
Mamma & Pappa har fått den vackraste tjejen på jorden!<3


Mila Erica Vannestål kom till världen den 24/5-2011 klockan 01:19.
Hon vägde 2645 & var 46 cm lång. Våran lilla ängel!


En nyfödd Milia!<3

Ett nyfött barn<3

Det är ett mirakel
när ett barn har blivit fött
- ut kom en människa som ingen förut mött!

Ett spädbarn är så vackert
och dess doft helt underbar.
Och det är nåt visst med blicken
som är sällsamt vis och klar.

Från den stund man tar emot det
blir inget mer detsamma.
För ett barn förändrar livet
för sin pappa och sin mamma.

Ett sånt hav av ömsint kärlek
som plötsligt väller fram
för detta lilla under
som ännu vägs i gram.


Mamma älskar dej så otrolig mycket.
Min fina lilla tjej, Milia Erica Vannestål <3

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0